Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed

Premium WordPress Themes - AppThemes

Ce face senzorul Lambda?

| Tehnologii | 27 august 2017

Metoda cea mai populară utilizată de producătorii de autovehicule pentru reducerea emisiilor de motor este catalizatorul cu 3 căi. Acest aparat are puterea de a lua cele 3 gaze toxice primare produse de motor care sunt monoxid de carbon, oxizi de azot și hidrocarburi și le transformă în gaze considerabil mai puțin nocive, non-otrăvitoare: CO2, apă și azot. Pentru a realiza această conversie a gazelor din punct de vedere economic, catalizatorul trebuie să funcționeze într-un interval de temperatură predeterminat, dar suplimentar să fie echipat cu gaze de eșapament care se află în anumite toleranțe foarte strânse, depinzând în principal de raportul aer / combustibil. Controlul precis necesar pentru a acționa acest sistem este asigurată prin utilizarea senzorului de oxigen pentru gazele de eșapament instalat în amonte de catalizator.

Senzorul Lambda are capacitatea de a măsura exact raportul aer / combustibil prezent în gazele de eșapament. Prin trimiterea unui semnal către unitatea de comandă, se poate iniția o schimbare pentru a menține sistemul de alimentare cu combustibil în interiorul toleranțelor foarte stricte. Acest lucru se numește un sistem de control al buclelor închise. Pentru a spori în continuare controlul emisiilor de gaze de eșapament, multe vehicule produse după anul 2000 au un debit adițional al senzorului Lambda, care permite monitorizarea funcționării catalizatorului în sine.

146 total views, 1 today

Înțelegerea cauzelor frânelor zgomotoase

| Intretinere | 27 august 2017

Frânele zgomotoase reprezintă, fără îndoială, un indiciu că vehiculul necesită o atenţie imediată. Extinderea adevărată a daunelor asupra frânelor poate fi estimată după natura zgomotului. Cu excluderea mecanicilor auto profesionişti sau a unei persoane cu aceeaşi experienţă, niciun individ nu poate deduce problema prin simpla ascultătoare a zgomotului. Zgomotul în sine ar putea să nu fie nimic grav, o problemă care poate fi remediata în maxim câteva minute. Deoarece abia este posibil să se poată indica daunele prin simpla ascultare a zgomotului, este important să se fixeze resturile zgomotoase de îndată ce va veni să vezi.

Una din cauzele frânelor zgomotoase se datorează fragmentelor mici de metal sau praf, blocate între plăcuţele de frână. Când se folosesc plăcuţele de frână, aceste substanţe creează frecarea cu plăcuţele, făcând şi zgomotul. Nu ar trebui decât să demontaţi frâna şi să eliminaţi contaminanţii limitatori şi să reasamblaţi totul. Vehiculul va funcţiona ca şi când frânele sunt complet noi. Pe de altă parte, problema ar putea fi ceva gravă. În mai multe cazuri, zgomotul frânelor se datorează unor părţi rupte sau slăbite. În aceasta situaţie frânele vor fi, de asemenea, supuse unor daune.

În acest caz, zgomotul poate fi un indicator care indică faptul că mai multe componente nu funcţionează corect şi că răul ar putea duce la ceva foarte teribil. Dacă există un astfel de prejudiciu asupra frânelor, este posibil ca partea defectă să fie ajustată sau înlocuită. Singurul lucru pe care şoferul îl poate utiliza pentru a lua o decizie dacă zgomotul de frânare reprezintă o problemă semnificativă este vârsta automobilului. Ultima dată când au fost înlocuite sau fixate frânele trebuie luate în considerare. Vehiculele complet noi, cu sisteme de frânare complet noi, sunt mai puţin incluse în producerea zgomotului, iar dacă au făcut-o, probabilitatea este că se datorează doar particulelor de praf ataşate la plăcuţele de frână. Nu este recomandabil să se bazeze evaluarea prejudiciului având în vedere doar vârsta exactă a frânelor sau a maşinii. O modalitate mai eficientă de a detecta dacă zgomotul se datorează oricărui potenţial periculos este dacă este însoţit de o serie de alte lucruri.

118 total views, 1 today

Reparații auto pe care ar trebui să le lăsați pentru profesioniști

| Intretinere | 23 august 2017

Nu este nimic mai rău decât să iţi duci maşina la un atelier mecanic şi să primeşti o factură surpriză când te întorci să o iei. Nimănui nu îi place să plătească pentru ceva ce ar putea sa facă şi el acasă. Cu toate acestea, există anumite reparaţii pe care nu ar trebui să le încerci şi să le laşi pentru acei indivizi care au abilităţile şi instruirea corespunzătoare.

Tatăl tău (sau mama) te-a învăţat câteva abilităţi de întreţinere a maşinii cum ar fi cum să schimbi uleiul în maşină sau să schimbi anvelopele şi există unele soluţii simple pe care majoritatea oamenilor le pot face cu uşurinţă în propriul garaj sau în fata blocului. Cu toate acestea, există anumite reparaţii care depăşesc abilităţile chiar şi a celor mai pricepuţi meseriaşi autodidacţi.

Mecanicii auto sunt profesionişti care au beneficiat de o pregătire adecvată pentru a efectua repararea maşinilor, în special a celor pe care le enumeram aici şi este o abilitate foarte importantă de a-ţi recunoaşte limitele şi de a-ţi duce maşina la profesionişti.

Problema cu încercarea de a face reparaţii mai grele pe cont propriu este că poţi face mai multe daune decât bine, ceea ce poate duce la o factură mai mare decât cea preconizată. Mai mult decât atât, uneori, stresul adăugat de a încerca să iţi dai seama mai întâi unde exact este alternatorul înainte de a fi în măsură să diagnostichezi o dioda defecta la redresor pur şi simplu nu merita timpul pierdut.

Sigur că dacă ai glezna luxata o rezolvi acasă, dar dacă ţi-ai rupt piciorul, probabil că nu vei încerca să remediezi situaţia pe cont propriu. Folosind aceasi logică are sens să cauţi ajutor atunci când situaţia te depăşeşte. Mai jos găseşti lista noastră despre situaţiile în care ar trebui să puii cheia jos şi sa iţi suni mecanicul.

Tinichigeria şi vopseaua

Aceste lucruri par neimportante, dar vei fi surprins de cât de multi oameni încearcă să facă tinichigeria sau sa vopsească pe cont propriu. Fără a fi surprinzător,toţi cei care se ocupă de această abordare aproape întotdeauna fac o muncă nepotrivită.

Problema principală a acestor încercări are legătură cu faptul că aceste procese folosesc adesea produse toxice care necesită o ventilaţie adecvată (să fim reali, majoritatea dintre noi nu au ventilatoare de dimensiuni industriale şi măştile potrivite).

Mai mult, este nevoie de practică şi de instrumentele potrivite pentru a ajunge la o maşină care nu pare a fi vopsită de un şcolar. O altă problemă pe care o au multi tipi DIY este ceea ce este cunoscut sub numele de “Bule de chit: bule inofensive care apar atunci când chitul, agentul de umplere a tăblăriei, este folosit ineficient şi aerul se blochează dedesubt. La fel de neatractiv este şi ceea ce se numeşte vopsea de “coajă de portocală”, care apare atunci când imperfecţiunile din vopselele unei maşini se aseamănă cu coaja aspră a unei portocale. Cei mai multi oameni preferă ca maşina lor să nu pară coaja unei portocale, dar dacă asta e ceea ce preferi, atunci dăi bătaie.

Deşi lucrările profesionale de vopsit costă puţin mai mult, utilizarea unor tehnici necorespunzătoare poate avea ca rezultat dublarea lucrării, aşa cum ar fi polizarea vechiului strat de vopsea şi apoi revopsirea. Prin urmare, noi sugerăm cu certitudine să te gândeşti bine înainte dacă ai sau nu abilităţile şi instrumentele necesare pentru a-ţi reface tinichigeria sau pentru a vopsi.

Vezi pagina urmatoare pentru mai multe reparaţii pe care ar trebui să le laşi pentru profesionişti.

271 total views, 2 today

Blog Categories