Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed

Premium WordPress Themes - AppThemes

Înțelegerea cauzelor frânelor zgomotoase

| Intretinere | 27 august 2017

Frânele zgomotoase reprezintă, fără îndoială, un indiciu că vehiculul necesită o atenţie imediată. Extinderea adevărată a daunelor asupra frânelor poate fi estimată după natura zgomotului. Cu excluderea mecanicilor auto profesionişti sau a unei persoane cu aceeaşi experienţă, niciun individ nu poate deduce problema prin simpla ascultătoare a zgomotului. Zgomotul în sine ar putea să nu fie nimic grav, o problemă care poate fi remediata în maxim câteva minute. Deoarece abia este posibil să se poată indica daunele prin simpla ascultare a zgomotului, este important să se fixeze resturile zgomotoase de îndată ce va veni să vezi.

Una din cauzele frânelor zgomotoase se datorează fragmentelor mici de metal sau praf, blocate între plăcuţele de frână. Când se folosesc plăcuţele de frână, aceste substanţe creează frecarea cu plăcuţele, făcând şi zgomotul. Nu ar trebui decât să demontaţi frâna şi să eliminaţi contaminanţii limitatori şi să reasamblaţi totul. Vehiculul va funcţiona ca şi când frânele sunt complet noi. Pe de altă parte, problema ar putea fi ceva gravă. În mai multe cazuri, zgomotul frânelor se datorează unor părţi rupte sau slăbite. În aceasta situaţie frânele vor fi, de asemenea, supuse unor daune.

În acest caz, zgomotul poate fi un indicator care indică faptul că mai multe componente nu funcţionează corect şi că răul ar putea duce la ceva foarte teribil. Dacă există un astfel de prejudiciu asupra frânelor, este posibil ca partea defectă să fie ajustată sau înlocuită. Singurul lucru pe care şoferul îl poate utiliza pentru a lua o decizie dacă zgomotul de frânare reprezintă o problemă semnificativă este vârsta automobilului. Ultima dată când au fost înlocuite sau fixate frânele trebuie luate în considerare. Vehiculele complet noi, cu sisteme de frânare complet noi, sunt mai puţin incluse în producerea zgomotului, iar dacă au făcut-o, probabilitatea este că se datorează doar particulelor de praf ataşate la plăcuţele de frână. Nu este recomandabil să se bazeze evaluarea prejudiciului având în vedere doar vârsta exactă a frânelor sau a maşinii. O modalitate mai eficientă de a detecta dacă zgomotul se datorează oricărui potenţial periculos este dacă este însoţit de o serie de alte lucruri.

loading...

  

118 total views, 1 today

  

Blog Categories